Sosyal Medya

Güncel

Görmez FET֒ye mektup göndermedi Peki ortalığı kim, nasıl karıştırdı?



Elif Çakır / KARAR

 FETÖ... Ä°ki yüz elli canımıza kast etmiÅŸ olan eli kanlı terör örgütü.

Oysa ÅŸunun ÅŸurasında birkaç yıl öncesine kadar nazarımızda ‘dini ve ahlaki’ deÄŸerlerle kaim olmuÅŸ bir hizmet hareketiydi.

Devletin tüm kılcal damarlarına kadar sızdılar. Devletin neredeyse bütün kritik kurumlarını, önce ‘hedef alarak’, sonra ‘sahte delillerle, olaÄŸanüstü kara propagandalarla yıpratarak’ ahlaksızca bir bir ele geçirdiler.

Devlet, 2013 Aralık ayından bu yana bir yandan ayakta kalma mücadelesi veriyor, bir yandan kılcal damarlarına kadar sızmış bu habis yapıdan temizlenmeye çalışıyor ve bir yandan da bu habis yapının hasarını onarmaya çalışıyor.

Toplum da öyle...

Bu yapının dine ve buna bağlı olarak Diyanet camiasına verdiği zararlar da hepimizin malumudur. Bitmek tükenmek bilmeyen ve sınır tanımayan bir ilkesizlikle dine büyük zarar verdiler.

Diyanet iÅŸleri BaÅŸkanlığı ne yazık ki bugünlerde hedefte. Ãœstelik aslı olmayan ve tamamen iftira kabilinden iddialarla. 

Önce ‘Kutlu DoÄŸum Haftası’ bir FETÖ projesidir diye akıllara ziyan alçaklıkla Diyanet Ä°ÅŸleri BaÅŸkanlığı’nı hedef aldılar.

Devamında ise Diyanet Ä°ÅŸleri BaÅŸkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez’in ÅŸahsını hedef aldılar. Kampanya mantık sınırlarını aÅŸarak, Görmez’i FETÖ ile yakın göstermeye kadar vardı. 

Ä°ftiracılara göre Mehmet Görmez Pensilvanya’ya bir mektup yazmış! Güya bunlar da ‘skandal mektubu’ ortaya çıkartmışlar!

***

Peki, gerçek böyle mi?

İşin aslını anlatayım...

Öncelikli olarak ortada mektup falan yok.

Diyanet ‘sevgili peygamberimizin örnek tutum ve davranışları, onun söz ve hadislerindeki mesajları, çaÄŸlar üstü örnekliÄŸini sade ve anlaşılır bir dille günümüz insanına ulaÅŸtıran bir çalışmaya ihtiyaç var’ diyerek bir eser hazırlanmasına karar verir. Eserin adı Hadislerle Ä°slam’dır. Mehmet Görmez’in baÅŸkanlığında, dönemin Diyanet Ä°ÅŸleri BaÅŸkan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Emin ÖzafÅŸarProf. Dr. Ä°smail Hakkı Ãœnal, Prof. Dr. Yavuz Ãœnal, Prof. Dr. Bünyamin Erul’dan oluÅŸan bir komisyon kurulur.

Altı yıl boyunca aralıksız yapılan çalışılmalar neticesinde, 2013 yılının son ayında 7 ciltten oluşan hadislerle İslam Külliyatı neşredilir.

Mehmet Görmez Diyanet Ä°ÅŸleri BaÅŸkanı olarak bir de önsöz yazar.

Kendi baÅŸkanlığında hazırlanan 7 ciltlik ‘Hadislerle Ä°slam Külliyatı’ eserini kendisinde ‘emeÄŸi olan’ beÅŸ kiÅŸiye imzalayıp gönderir.

Peki, Mehmet Görmez’in ‘Hadislerle Ä°slam Külliyatı’nı imzaladığı 5 isim kim?

1) Hocaların hocası olan Prof. Dr. Mehmed Said HatiboÄŸlu’na. Zira “Hilafetin KureyÅŸliliÄŸi” makalesinin yazarı HatiboÄŸlu Hoca, Görmez’de bizzat emeÄŸi olan bir isimdir.

2) Ankara Ä°lahiyat’ın meÅŸhur tefsir hocası Prof. Dr. Ä°smail CerrahoÄŸlu’na. Prof. Dr. CerrahoÄŸlu Görmez Hoca’da emeÄŸi olan, önünde diz çöktüğü bir isimdir.

3) Ä°lahiyat camiasında bir ilim çınarı olarak kabul edilen merhum Mehmet Emin ErHoca’ya. Zira, Görmez’in 11 yaşından itibaren önünde diz çöktüğü hocasıdır. 

4) Ä°lahiyat tarihinin en kıdemli hocalarından birisi olan Prof. Dr. Hüseyin Atay’a. Atay’ın ilahiyat camiasında emeÄŸinin geçmediÄŸi bir isim neredeyse yoktur. Dini alanlarda yeni görüş ve yorumların önünü açan Atay, Görmez’in de hocasıdır.

5) Ve Prof. Dr. Yusuf Ziya Kavakçı’ya... Merve Kavakçı’nın babası olan Prof. Dr. Kavakçı da Görmez’in usul hocasıdır.

Mehmet Görmez kendisinde emeÄŸi olan bu beÅŸ kıymetli hocaya ‘Hadislerle Ä°slam Külliyatı’nı bir teÅŸekkür mahiyetinde imzalayıp ulaÅŸtırdı. Görmez, baÅŸka hiç kimseye ve dolayısıyla Fetullah Gülen’e ne kitap ne mektup ne de takdim mahiyetinde bir yazı gönderdi.

Peki, bu ‘teÅŸekkür imzası’ eli kanlı terör örgütü lideri Fethullah Gülen’in eline nasıl geçti? Meselenin asıl kritik noktası da burasıdır.

Prof. Dr. Yusuf Ziya Kavakçı’ya imzalanmış olan külliyat ve imzalanmamış bir  külliyat olarak iki takım halinde o günlerde Amerika’ya giden ‘bir isme’ teslim edilir.

Ortada henüz 17/25 Aralık kalkışmasının esamesinin olmadığı dönemdir. 
O ‘isim’ Amerika’ya gittiÄŸinde Pensilvanya’dan bir davet alır ve ziyarete gider. Yusuf Ziya Kavakçı’ya imzalanmış eserde isim de yazmadığı için, ‘Elim boÅŸ gitmeyim’ diyerek imzalı eseri alır ve götürür, Fetullah Gülen’e verir. Yalnız ne Külliyat’ın gönderilme biçiminden ne de bir iÅŸgüzarlıkla FETÖ’ye takdimin edildiÄŸinden Mehmet Görmez’in bilgisi olmaz.

Olay bundan ibaret.

***

Diyanet Ä°ÅŸleri BaÅŸkanlığı’na geldiÄŸi günden bu yana FETÖ’nün hedefinde olan Mehmet Görmez’le FETÖ’nün hesabı kapanmış deÄŸil.

Ellerinde ‘kendilerine ait olmadığını’ bildikleri ‘imzalı eseri’ mektup olarak sızdıran isim FETÖ’cü RaÅŸit Haylamaz. Yani “peygambersiz din olur” diyen adam.

Asıl soru şu:

Hadi bakalım söyleyin, FETÖ Mehmet Görmez’e operasyonu kimler eliyle çekiyor? FETÖ’ye kimler aracılık ediyor?

Son bir söz:

Diyanetten sorumlu BaÅŸbakan Yardımcısı nerede? Ve hemen yanı başında olan bu linç kampanyası karşısında neden susuyor? 

Kaynak: karar.com

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.